پیشنهاد کتابی امروز اگر بهترین کتاب تاریخ فلسفه غرب نباشد، بیشک جز بهترینهاست. کتابی که به گواهی بسیاری از صاحب نظران و البته نشریات معتبر خارجی، بعد از تاریخ فلسفه کاپلستون، معتبرترین کتاب تاریخ فلسفه غرب به شمار میآید و به راحتی توانایی رقابت با تاریخ فلسفه غرب برتراند راسل و تاریخ فلسفه فردریک کاپلستون را دارد.
اثر چهارجلدی تاریخ فلسفه غرب نوشته آنتونی کنی، نسبت به تاریخ فلسفههای دیگر، از روزآمدی و جامعیت بیشتری برخوردار است و گواه روزآمدیاش هم از قلم نیفتادن فلاسفه مهم دوران اخیر غرب مانند ژاک دریدا و بزرگان فلسفه تحلیلی مثل استراوسون، کواین، دیویدسون در متن کتاب است. کنی کوشیده در نگارش کتابش نه از دقت و اعتبار کاپلستون غافل بماند و نه از جذابیت و روان بودن نثر راسل. بلکه با تحلیلها و تفسیرهای منحصر به فرد و مبتکرانه خود از همان ابتدا خواننده را پابند کتاب میکند و دنیای فلسفه غرب را به نگاهی متفاوت از همتایان پیشینش به مخاطب عرضه میکند.
اما آنچه که در این اثر مخاطب فارسی زبان را به مطالعه آن ترغیب میکند، علاوه بر قدرت متن اصلی، ترجمه شیوا و دقیق رضا یعقوبی پژوهشگر، نویسنده و مترجم حوزه علوم انسانی و فلسفه از این کتاب است. به حدی که فردی همچون بهاءالدین خرمشاهی درباره این کتاب نوشته است:
“تاکنون کتابی به این اطلاعبخشی و ترجمهای به این معنابخشی یعنی معنارسانی کم دیدهام.”
بد ندیدیم برای آشنایی بیشتر شما از این مجموعه مختصری از محتویات هر جلد را برایتان شرح دهیم. البته بهتر است در ابتدا به این نکته اشاره کنیم که تا به امروز تنها سه جلد از این مجموعه چهارجلدی منتشر شده است و جلد چهارم آن به زودی منتشر خواهد شد.
و حالا محتوای هر جلد:
- جلد اول این کتاب به همراه یادداشت اختصاصی نویسنده برای ترجمه فارسی کتابش منتشر شده و دربردارنده فلسفه دوره باستان است.
- جلد دوم نیز به فلسفه قرون وسطی تعلق دارد و از آگوستین تا محکومیت پامپوناتزی توسط شورای لاتران در ۱۵۱۳ را روایت کرده است. بسیاری از صاحب نظران دنیای فلسفه اعتقاد دارند تا به امروز کنی مسلطترین فرد در نوشتن از فلسفه قرون وسطی بوده و در این کتاب به گونهای با این دوره مهم تاریخی روبه رو میشود که گویی مشکلات و پرسشهای کنونی بشر را مدنظر دارد.
- جلد سوم این مجموعه از فلسفه قرن شانزدهم آغاز و با مرگ هگل در ۱۸۳۱ به پایان میرسد. کنی در این جلد در نقش یک فیلسوف تحلیلی تمامعیار ظاهر میشود و ضمن معرفی نظامهای فلسفی، انگشت بر نقطهضعفها و نقاط قوت مکاتب فکری این دوره میگذارد و بینشهای جدید و نقدهای ابتکاری و تحلیلهای بیرقیب خود را عرضه میکند.
- و در آخر جلد چهارم بعد از دوران هگل و فیلسوفان اخیر را بررسی میکند و به زودی منتشر خواهد شد.
به عنوان سخن آخر درمورد این کتاب، به نقل از مترجم این نکته را هم از قلم نیندازیم که یکی از دلایل برتری این کتاب بر نسخههای مشابه پیشینش در این است که نویسنده این کتاب خود نیز فیلسوف است و همین نکته باعث شده هم عمق نگاه یک فیلسوف را در آثارش داشته باشد و هم مباحث را تا حد ممکن روان و شیوا بیان کند.
نویسنده کتاب را بیشتر بشناسیم:
آنتونی کنی فیلسوف تحلیلی اهل انگلستان است که در حوزه فلسفه ذهن، فلسفه باستان و فلسفه قرون وسطی، فلسفه دین، فلسفه اخلاق و فلسفه ویتگنشتاین فعالیت دارد. او و پیتر گیچ سهم عمدهای در بسط توماسگرایی تحلیلی دارند. وی رئیس سابق فرهنگستان بریتانیا و انجمن سلطنتی فلسفه است. همچنین استاد فلسفه دانشکده اکستر و ترینیتی آکسفورد بوده و بعد استاد کالج بالیول در همان دانشگاه شد و در نهایت نایب رئیس دانشگاه آکسفورد شد تا اینکه در سال ۲۰۰۱ بازنشسته شد. در ۱۹۹۲ از الیزابت دوم بریتانیا لقب سِر گرفت.
رضا یعقوبی، پژوهشگر، نویسنده و مترجم حوزه فلسفه و علوم انسانی است. او دانشآموخته رشته الکترونیک است اما پس از فراگیری خودخوان فلسفه و ادبیات معلومات خود را نزد بهاءالدین خرمشاهی کاملتر کردهاست. خرمشاهی او را فرزند فرهنگی خود نامیدهاست.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر زندگینامه رضا یعقوبی سری به سایت ایشان بزنید: http://rezayaghoubi.ir/
فروشگاه اینترنتی کتاب ۳۰بوک