معرفی کتاب تانیا از نشر قطره
آلکسی نیکلایویچ آربوزف نویسندۀ کتاب تانیا سال ۱۹۰۸ و در مسکو به دنیا آمد. او نویسنده و نمایشنامهنویس اهل شوروی بود که در یازده سالگی یتیم شد. از چهارده سالگی شروع به کار در تئاتر کرد. در سال ۱۹۲۸ به گروهی از بازیگران جوان پیوست و کار نمایشنامهنویسی را از آنجا شروع کرد.
پس از انحلال این گروه به مسکو نقل مکان کرد و در سال ۱۹۳۵، نمایشنامۀ جادۀ طولانی و در سال ۱۹۳۹ نمایشنامۀ تانیا را نوشت که هر دوی این نمایشنامهها جزو آثار بسیار موفق او هستند. او در نمایشنامههایش تلاش میکرد دربارۀ انسان و بشریت از روی صحنه با مخاطب صحبت کند و همین امر باعث شد تا نمایشنامههایش صمیمی و نزدیک به مخاطب باشد.
در ادامه ما به معرفی کتاب تانیا از نشر قطره پرداختهایم. میتوانید کتاب تانیا را از سایت خرید کتاب آنلاین سیبوک تهیه نمایید. با ما همراه شوید.
معرفی کتاب تانیا اثر آلکسی نیکلایویچ آربوزف
کتاب تانیا صفحات کمی دارد و یک درام در دو پرده و هشت صحنه است و هنوز هم جزو موفقترین نمایشنامههای عصر حاضر به حساب میآید. آزبورف در چندین نمایشنامهاش به دگرگونی و رستگاری شخصی در بافت شوروی میپردازد.
شخصیتهای آربوزف مشکلی با ایدهآلهای کمونیستی برای ساختن جامعهای بیطبقه ندارند اما این تجلیل از مبارزات شخصی آنهاست که مخاطبین جماهیر شوروی را جذب نوشتههای آربوزف کرد. آلکسی نیکلایویچ آربوزف در سال ۱۹۸۶ درگذشت. در کتاب تانیا، این نویسنده به موضوعهایی مثل حقوق فردی و اهمیت آن در ادبیات پرداخته است.
خلاصۀ نمایشنامه
خطر لو رفتن داستان
کتاب تانیا شخصیتهای بسیاری دارد و در واقع دربارۀ زن جوانی به نام تانیا است که حوادث زندگی او را مجبور میکند که از خواب غفلت بیدار شود. در صحنۀ اول کتاب تانیا، نویسنده نشان میدهد که تانیا با تمام وجود عاشق همسرش هرمان است و با هم برای آینده نقشههای مختلفی کشیدهاند، آنها هر روز در مورد مسائل معمول زندگی با هم حرف میزنند و زندگی شادی دارند آنقدر که حتی تانیا به خاطر بودن با همسرش درس و دانشگاه و پزشک شدن را رها میکند و حتی همدانشگاهیهای دورۀ پزشکیاش را به خانه راه نمیدهد تا دوباره مجبورش نکنند به دانشگاه برگردد.
در واقع قهرمان کتاب تانیا، هویت خودش را به فراموشی سپرده است. تانیا و هرمان، خدمتکاری به نام دوسیا و یک کلاغ به نام سیمون سیمونوویچ دارند. آنها این کلاغ را از بچگی بزرگ کردهاند و در اوایل کتاب تانیا تصمیم میگیرند آزادش کند، هرمان با گفتن واژههایی مثل به امید رهایی، آزادی، درخشش و شادی در واقع به همسرش و زندگی خودشان اشاره میکند.
هرمان مهندس زمینشناسیست و بعد از موفقیت در شغلش قرار است به سیبری برود. به مرور و در رفتوآمدهای کاری، هرمان عاشق یکی از همکارانش به نام شامانووا میشود. مهمانیای به افتخار موفقیت شغلی هرمان در خانه برپا است که دوسیا با اینکه روز تعطیلش است به پیش تانیا میآید و میگوید میخواهد پیش برادرش در کارخانهای مشغول به کار شود. تانیا میپذیرد و به دوسیا میگوید که باردار است اما دلش نمیخواسته در ۲۲ سالگی باردار شود.
هرمان موقع بدرقه عشقش را به شامانووا اعتراف میکند، آن روز جشنی برگزار شده و تانیا که به پیشنهاد دوسیا، ماسک دلقکی را به صورتش زده و در رختآویز پنهان شده تا شوهرش را بترساند، تمام این حرفها را میشنود. شامانووا درخواست هرمان را رد میکند و به او یادآوری میکند که تانیا عاشق اوست و نظرش هیچوقت عوض نمیشود و بهتر است با همسرش به سیبری بیاید.
اینجا در واقع نقطۀ اوج کتاب تانیا است، تانیا شوکه شده، به همسرش نمیگوید که باردار است و تصمیم میگیرد خانه را ترک کند. بیآنکه به چیزی فکر کند لباسهایش را در چمدان میچپاند اما ناگهان با هرمان روبهرو میشود و به دروغ به او میگوید که خیلی زود برمیگردد و برای همیشه هرمان را ترک میکند.
حالا تانیا در مقابل واقعیتهای باورنکردنی زندگی قرار گرفته و مجبور میشود تصمیمهای عجیبی بگیرد و تواناییهای خود را به چالش بکشد. تانیا اتاق کوچکی در خانهای در اطراف مسکو اجاره میکند. سرانجام در دهکدهای در سیبری معنا و هدفی در خدمت به بیماران پیدا میکند و در نهایت میتواند دوباره خودش را پیدا کند و زندگیاش را نجات دهد.
کلام آخر
در سال ۱۹۷۴، آناتولی افروس فیلمی درام با اقتباس از کتاب تانیا ساخت. نشر قطره کتاب تانیا را با ترجمۀ مهران سپهران به چاپ رسانده است. مهران سپهران متولد ۱۳۴۴ است. او مقطع کارشناسی ارشد را در رشتۀ کارگردانی از دانشگاه سینمایی دولتی روسیه به پایان رسانده است.
او مترجم و مدرس دانشگاه است و کتاب تانیا را از زبان روسی به فارسی برگردانده است. سپهران همچنین نمایشنامههای جنگل و صاعقۀ الکساندر نیکولایویچ آستروفسکی را نیز از زبان روسی به فارسی ترجمه کرده است. در این مقاله سعی کردیم توضیح مختصری از نمایشنامه و کتاب تانیا در اختیارتان قرار دهیم.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. میتوانید این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و همچنین نظرات خودتان را در بخش کامنتها به ما اعلام کنید.