پیشنهادی برای بیگانه دوستان!
اکثر ما آلبر کامو را با آثار ادبیای مثل بیگانه، طاعون، سوتفاهم و کالیگولا میشناسیم. شاید کمتر باشند افرادی که از آثار فلسفی او مانند افسانهی سیزیف غافل نشده باشند! ما امروز میخواهیم شما را با کتابی آشنا کنیم که کامو را به بهترین شکل در هیبت یک فیلسوف به ما میشناساند.
برای کسانی که کامو می خوانند ، و حتی برای کسانی که این کار را نمی کنند ، مطالعهی متافیزیک مسیحی به عنوان نقطه ورود به فلسفهی یکی از اصیل ترین و تأثیرگذارترین متفکران قرن بیستم الزامی است.
متافیزیک مسیحی موضوع پایاننامه آلبر کامو برای فارغالتحصیلی از دانشگاه الجزیره بود. کامو گرچه به اختلاف میان مسیحیت و مدرنیته اذغان دارد، اما پای مسیحیت را در جریان مدرن نیز به میان میکشد. او تأکید میکند که یونانیان تنها ملت باهوش در غرب و صاحب روایتی هستند که فارغ از محدودیتهای هر دو سنت است.
گرچه متافیزیک مسیحی پایان نامه کامو برای مدرک دانشگاهیاش بود، اما موضوع آن توسط کامو در تمام مدت حرفه خود مورد بازنگری قرار گرفت: رابطه بین مسیحیت و تمدن یونان.
کامو در پاییز ۱۹۴۷، در یادداشتهایش نوشت:
»اگر میخواهیم بدانیم چرا نیهیلیسم تا این اندازه رشد کرد و بزرگ شد، باید به مسیحیت بازگردیم، پس برای اینکه بدانیم چرا مسیحیت تا این اندازه بزرگ شد نیز باید رد آن را در هلنیسم دنبال کنیم«.
کامو چند سال بعد دوباره این موضوع را با شدت بیشتری مطرح کرد و از جهتی هرگونه ابهام موجود و باقیمانده درباره جایی را که میتوانست خطی میان باستانیها و مدرنها رسم شده باشد، جمع و جور کرد:
»به گذر از هلنیسم به مسیحیت بازگردید، که تنها نقطه عطف حقیقی در تاریخ است.«
این کتاب در چهار فصل نوشته شده و به این موضوعات میپردازد: “مسیحیت پروتستان انجیلی” ، “گنوسیس” ،”عقل عرفانی” و “اوگوستین“
فروشگاه اینترنتی کتاب ۳۰بوک