تو پای در راه نه و هیچ مپرس خود راه بگویدت که چون باید رفت
هیچ ملاقاتی تصادفی نیست عنوان جدیدترین کتاب هاکان منگوچ، صوفی جوان اهل ترکیه است. وی که به اعتقاد بسیاری از پیشگامان صوفیگری در قرن معاصر است، پس از کتابهای من نی هستم و دلت که پاک باشد که مضمون اصلیشان خودشناسی و رسیدن به آرامش است، در این کتاب از سفری هفت روزه سخن میگوید. سفری که بیبرنامگی از قوانین اولیۀ آن است و دست تقدیر اینبار برای صوفی جوان که هر سال به مدت یک هفته، تنها به این سفر میرود، همراهی در نظر میگیرد. همراهی که روحی آزرده و ذهنی مشغول دارد. اما هدف از این سفر هفت روزه چیست؟ همراه، چگونه وارد داستان می شود؟ این سفر چه چیزهایی را از این دو نفر میگیرد و در عوض چه چیزهایی را برایشان به ارمغان میآورد؟ آیا واقعا هیچ ملاقاتی، تصادفی نیست؟
از نکات جالب توجه این سفر نامیست که صوفی برای آن در نظر می گیرد: سفر تسلیم شدن. به راستی سفری که صوفی وهمراهش بدون خوراک، پوشاک، پول و یا حتی برنامهای پا به آن میگذارند، چه نامی جز این میتواند داشته باشد؟ چه اتفاقات خوب یا ناگواری در این سفر انتظار صوفی و همراهش را میکشد؟ در زندگی همۀ ما اتفاقاتی رخ میدهد که نام بسیاری از آنها را تصادف، شانس، بدبیاری و غیره میگذاریم. شاید هم منِ کنونیمان متشکل از همین تصادفاتی باشد که در طول زندگی با آنها مواجه شدهایم. اما اگر در این زندگی مبتلا به بیماری تصادفی دانستن اتفاقات شده باشیم چه؟ کتاب هیچ ملاقاتی تصادفی نیست که با الهام از اتفاقات واقعی نوشتهشده است ما را در بهبود این بیماری یاری خواهد کرد.
از متن کتاب:
او با نگاهی مغرورانه به غذایش گفت: به نظرم ما خیلی خوششانسیم. ممکن بود به اراذل و اوباش بربخوریم، ما را تکهتکه میکردند.
اما آنطور نشد.
هاکان جان شانس است دیگر، فقط شانس.
نه، اسم این شانس نیست. نیت است. بهتر بگویم رسیدن به نیت. وقتی راه افتادی و برای چیزی که نیاز داری نیت کردی، حتما آن را به دست میآوری.
صفحۀ ۸۸
با خواندن این کتاب ذهن و روح شما هم به یک سفر ناشناختۀ هفت روزه میرود. هاکان منگوچ در طول داستان هم با خواننده صحبت میکند و هم نقش راوی دارد. به اعتقاد او راه زندگی راه سرسپردگیست و مقصود از چنین سفری هم این است که با آرامش حاصل از تسلیم بودن به استقبال سرنوشت بروند.
از متن کتاب:
در طول داستان اشاراتی به داستان شمس و مولانا صورت میگیرد و تعدادی از نامههای مولانا به شمس هم در کتاب قرار داده شدهاست.حساب هیچ چیز را نمیکنیم، برنامهریزی نمیکنیم، تلاش نمیکنیم وضعیت خود را تضمین کنیم، شنیدهای که میگویند: در امان خدا؟ دقیقا و تماما در امان خدا به راه خواهیم افتاد. چون ما هر قدر هم احتیاط کنیم، هر قدر ضمانت کنیم، هیچ وقت نمیتوانیم کنترل کامل داشته باشیم.
صفحۀ ۶۸
هاکان در این ویدیو جملاتی از کتاب را برای ما بیان میکند. شما را به تماشای این ویدیو دعوت میکنیم:
این کتاب به تازگی در ۲۰۹ صفحه از طرف نشر نسل نواندیش منتشر شدهاست. اگر به دنبال خودشناسی، آرامش و درک فلسفۀ صوفی هستید این کتاب گزینۀ مناسبی برای شماست.

در لینک های زیر به معرفی آثار دیگری از سایر نویسدگان ترک پرداختهایم که پیشنهاد میکنیم به آنها سری بزنید.
مختصر و مفید بود مطالب و این که ویدیو هم اضافه کردین که ما نویسنده رو هم ببینیم کار قشنگیه همینطور ادامه بدین👌💜
سپاس از توجه شما 🙂