مجموعه «عشق در سینما» ۱۰ مجلد قطع پالتوئی است که مضمون مشترک همهی مجلدها موضوع عشق در سینما است. اورسن ولز، کارگردان و فیلمنامهنویس آمریکایی، معتقد است دو چیز هست که بههیچوجه نباید روی پرده نشان داد: اجرای واقعی عمل جنسی و دعا به درگاه پروردگار.
شاید این مهمترین چالش سینما باشد: عشق را چگونه باید، اگر اصلاً بتوان، روی پرده نشان داد/بازنمایی کرد؟ و یادمان باشد، اگر سینما نبود بهاحتمال زیاد آدمها بهشیوهی دیگری معاشقه میکردند یا شاید آدمها میبایست به فکر راههای دیگری برای آموزاندن شیوههای عشقورزی میافتادند. و مثل همیشه سؤال، آنوقت، این میبود که خود آموزگاران میبایست شیوههای «درست» عشقورزی را از کجا یا از که بیاموزند؟
صالح نجفی پژوهشگر حوزهی فلسفه، مترجم و ویراستار آثار فلسفی است که در ده جلد به تحلیل فیلمهای عاشقانه تاریخ سینما پرداخته است همچنین وی برای کتاب «مجموعهی فیلم به مثابه فلسفه»، در سال ۱۳۹۷جایزهی بهترین تألیف هشتمین دورهی کتاب سال سینما را گرفت.
«عاشقان مصلوب» جلد نخست، مربوط به یکی از شاهکارهای سینمای ژاپن است به کارگردانی کنجی میزوگوچی.
در این فیلم هرآنچه مربوط به عشق است، از فلسفهی عشق تا رابطهاش با تفکر و زندگی و انقلاب، و هم مواد و مصالح برای فکرکردن به عشق و سخن گفتن از آن وجود دارد. «عاشقان مصلوب» پر است از میانجیهای فرهنگی و تاریخی و زبانی و آنچه میتوان پدیدارشناسی معاشقه کردن نامید.
«هیروشیما عشق من» جلد دوم، به کارگردانی آلن رنه کارگردان و فیلمنامهنویس فرانسوی، که این فیلم، اولین فیلم بلند وی بوده است، ضد جنگ در قالب درامی نامتعارف به حادثه بمباران اتمی هیروشیما میپردازد.
«بوسههای دزدکی» جلد سوم، در مورد نمونهی عالیِ ملاحت در تاریخ سینماست. این فیلم به کارگردانی فرانسوا تروفو فیلمساز، نظریهپرداز و منتقد سینمایی برجسته فرانسوی نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان در سال ۱۹۶۸ شد. فیلمی کمدی درام رمانتیک، که عنوانش برگرفته از خطی از ترانهی شارل ترنه به نام «ز عشقمان چه میماند؟» است.
«شب من در خانهی مو» جلد چهارم، به کارگردانی اریرک رومر فرانسوی. با کمی اغراق، میتوان گفت اگر قرار بود افلاطون فیلم بسازد همچو فیلمی میساخت؛ «شب من در خانهی مو» فیلمیست بهلحاظ فرمی افلاطونی دربارهی پاسکال و موضوع اصلیِ تفکر او، یعنی مفهوم شرطبندی و نسبتش با ایمان.
«پلهای مدیسن کانتی» جلد پنجم، نام فیلمی درام است که در سال ۱۹۹۵ به کارگردانی و بازیگری کلینت ایستوود ساخته شد را میتوان به یک اعتبار از مهمترین فیلمهای ساختهشده در مورد عشق خواند. «پلهای مدیسن کانتی» فیلمیست که همه را جذب میکند و تحت تأثیر قرار میدهد، با عشقی که محسوس و پرشور بهنظر میرسد و تماشاگر در نگاه اول احساس نمیکند که با فیلمی ساختگی طرف است.
فروشگاه اینترنتی کتاب ۳۰بوک