به باور بسیاری از مردم استعداد امری ذاتی است، اما تحقیقات نشان میدهد که تلاش و پشتکار و آموزههای درست نسبت به استعداد ذاتی، نقش پررنگتری در موفقیت افراد دارد.
یکی از دغدغههای والدین این است که چطور میتوان به کودکان در این زمینه کمک کرد؟
همچنین در این مقاله میخوانید:
• راههای پرورش استعداد در کودکان
• معرفی کتاب همه میتونن زرنگ باشن
• تمرینات کتاب همه میتونن زرنگ باشن
کتاب همه میتونن زرنگ باشن نوشتهٔ نرگس تبریزی پژوهشگر و درمانگر اختلال یادگیری کودکان، معلم و مشاور مدرسه است. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینم این کتاب چه کمکی به مهارتها، استعداد و یادگیری کودکان میکند و چه تأثیری بر آنها خواهد داشت.
راههای پرورش استعداد در کودکان
هر کودکی در یک زمینهای استعداد دارد. ممکن است کودک با این استعداد متولد شود یا ممکن است بتواند استعداد خاصی را یاد بگیرد، رشد دهد و به آن عشق بورزد. با استعدادبودن لزوماً باعث معروفشدن یا بهترین بودن نمیشود و استعداد تنها به محبوبترین رشتهها مثل فوتبال و موسیقی محدود نمیشوند. استعداد محصول نهایی نیست، بلکه حاصل سفری است که کودک میتواند با پشتکار آن را دنبال کند و از آن لذت ببرد. والدین موقعیت خوبی دارند و میتوانند استعداد کودک را شناسایی کنند و به رشد آن کمک کنند.
این را به خاطر داشته باشید که شما نمیتوانید کودکی را مجبور کنید در چیزی که با شخصیتش سازگار نیست به موفقیت برسد. بنابراین با توجه به علایق منحصربهفرد فرزندتان از آنها حمایت کنید تا بتواند به تمام پتانسیل خود دست یابد.
بهعنوان یک والد، کنترل اینکه کودکتان با کدام توانایی و استعداد طبیعی بهدنیا بیاید به دست شما نیست، اما مطمئناً میتوانید آنچه در اختیار دارید پرورش دهید و حتی آن استعدادی که کودکتان ندارد را ایجاد کنید. شما این کار را با فراهمکردن فرصتهایی برای فرزنداتان و همچنین ایجاد مرزها و انتظارات سالم پیرامون استعدادهای آنها میتوانید به راحتی انجام دهید. اما چطور میتوانید به کودکانتان کمک کنید تا استعدادهایشان را پرورش دهند؟
اعجوبههای نابغه
آیا متوجه شدهاید که کودک نوپای شما در نقاشی مهارت دارد یا شاید یکی از فرزندانتان که تازه کلاس دوم دبستان رفته، حتی مهارتهای شما در ریاضی را به چالش میکشد؟ با تشخیص زودهنگام این نشانهها، میتوانید به فرزندانتان کمک کنید تا استعدادهایشان را از سنین پایین پرورش دهند و فرصت و زمان بیشتری برای استفاده از استعدادهایشان در اختیار داشته باشند. پس به کودکانتان توجه کنید.
فرصت و کاوش
یکی از راههایی که میتوانید با کمک آن استعداد فرزندانتان را کشف کنید این است که به آنها فرصت بدهید تا مهارتهای مختلفی را امتحان کنند تا از نقاط قوت و پتانسیل خود آگاه شوند. کودکانتان میتوانند با راههای زیر مهارتهای خود را امتحان کنند:
• پیوستن به یک تیم ورزشی
• شرکت در کلاسهای هنری یا موسیقی
• شرکت در مسابقات مختلف
• شرکت در مسابقات استعدادیابی
تمام روشهایی که در بالا ذکر کردیم و بسیاری از کلاسهای دیگر به کودکان کمک میکنند تا استعدادهایشان را به چالش بکشند و میل آنها به پیشرفت را افزایش میدهد.
مقاومت
اجازه ندهید وقتی اوضاع سخت میشود فرزندانتان دست از تلاش بکشند. بسیاری از ما میدانیم که سختکوشی، عزم راسخ و پشتکار باعث رشد استعدادها میشود و جای تعجب نیست که دانشمندان و محققان، انعطافپذیری را یکی از بزرگترین عوامل تعیینکنندهٔ موفقیت در تمام طول عمر میدانند.
بنابراین اجازه ندهید وقتی شرایط از دید کودکتان سخت شد، یا اگر حس کرد به اندازهٔ کافی خوب نیست، دست از تلاش بکشد و راه آسان را انتخاب کند. به فرزندانتان بیاموزید که باید با تمرین و پشتکار راه خود را به پیش ببرند و مطمئن شوید که انتظاراتشان واقعبینانه باشد و به یاد داشته باشید که فرزندتان برای رسیدن به یک هدف بلندمدت تلاش میکند.
معرفی کتاب همه میتونن زرنگ باشن
کودکان همیشه مشتاق یادگیری هستند اما باید مراقب باشید که در این راه خسته نشوند و همزمان بتوانند استعدادهای خود را نیز پرورش دهند. طبق تحقیقات کودکان از سه طریق میتوانند مطالب مختلف را یاد بگیرند. یکی از این روشها یادگیری تصویری با فعالیتهای پیشرفتۀ ادراکی-بینایی فراستیک است. کودکان حافظۀ بصری خوبی دارند و با مشاهدۀ یک تصویر به راحتی آن را در ذهن میسپارند و برای همین بسیاری از کودکان به بازیها و تمرینهای تصویری علاقۀ زیادی دارند.
برای اینکه کودک بتواند توان مغزی بالایی داشته باشد تا بتواند پدیدههای محیطی را یاد بگیرد و در تحصیلاتش موفق باشد شما باید با تمرینها و آموزشهای مختلف این توان را بالا ببرید. یکی از کتابهای بسیار کاربردی در این زمینه، کتاب «همه میتونن زرنگ باشن» اثر نرگس تبریزی پژوهشگر و درمانگر اختلال یادگیری کودکان، معلم و مشاور مدرسه است. این کتاب یکی از بهترین کتابها برای پرورش استعداد کودکان است و آنها میتوانند با تمرینهای ویژهٔ آن استعدادهای خود را پرورش دهند.
2,850,000
تمرینات کتاب همه میتونن زرنگ باشن
کتاب همه میتونن زرنگ باشن مملو از تمرین است، تمریناتی که با آنها نه تنها کودک میتواند استعدادهایش را پرورش دهد بلکه نشان دادن ضعف در انجام تمرینها به شما کمک میکند تا مشکلات کودک را از همان سنین پایین برطرف نمایید. تمرینها و آزمونهای پیشرفتۀ کتاب همه میتونن زرنگ باشن باعث میشوند تا کودکان به هماهنگی حرکتی-دیداری برسند، بتوانند اشکال را از زمینه و شباهتها و تفاوتهای تصاویر را تشخیص دهند.
نمونهای از تمرینهای کتاب شامل ترسیم خطوط مستقیم و منحنی یا زاویهدار بین دو شیء مختلف یا از نقطهای به نقطۀ دیگر میشود و اگر متوجه شدید که کودک نمیتواند به راحتی چنین تمرینهایی را انجام دهد باید عواملی مثل محیط، ضعف انگشتان دست و عدم هماهنگی مناسب در عملکرد کودک را مورد بررسی قرار دهید.
دربارهٔ بخش کاربردی کتاب
بخش ارتباطات فضایی کتابِ همه میتونن زرنگ باشن، موجب ارتقاء توانایی و تشخیص حالت اشیاء در کودکان میشود. کودک میتواند ارتباط این اشکال با یکدیگر را مشاهده کند و با وصل کردن نقاط مختلف به یکدیگر، طرحهایی مشابه رسم کند. کودکانی که نتوانند ارتباطات فضایی خود را گسترش دهند و تقویت کنند در حل مسائل ریاضی نیز دچار مشکل میشوند بنابراین تقویت ارتباطات فضایی بخش مهمی از این کتاب است.
اکثر کتابهای کودکان تمرینهای تکراری یا تک بُعدی دارند و یا تصویرهای آنها چندان جذاب نیست و بدین ترتیب کودک علاقۀ خود به تمرین را از دست میدهد و همین باعث کُند شدن رشد ذهنی کودک میشود اما کتاب همه میتونن زرنگ باشن در جهت پروراندن استعدادهای کودکان نوشته شده است و تمامی تمرینهای کتاب بر اساس اصول پرورش این توانمندیهای ذهنی طرحریزی شدهاند.
کتاب همه میتونن زرنگ باشند نه تنها به رشد هوش و ذهن کودک کمک میکند بلکه تمرینهای آن میتوانند عزت نفس و ارادۀ کودکان را تقویت کنند.
والدین باید در تمام مدت مشوق فرزندانشان باشند، آنها را سرگرم و تشویق کنند و به آنها کمک کنند با مطالعه و شرکت در فعالیتهای مختلف، استعدادهایشان را کشف کنند و بدین طریق میتوانید به آنها نشان بدهید که نباید خود را به چیزی محدود کنند. به یاد داشته باشید از کودکان دربارهٔ تجربهٔ جدیدشان بپرسید که به شما کمک میکند استعداد فرزندانتان را کشف کنید.
آیا تابهحال دست به پرورش استعداد کودکتان زدهاید؟ چقدر در این زمینه موفق بودهاید؟ نظرتان را با ما در میان بگذارید.