یکی از ترسهای رایج بسیاری از مردم دنیا، صحبت یا سخنرانی در برابر گروهی از مردم است. آیا حتی فکر کردن به صحبت مقابل یک گروه بزرگ یا کوچک، باعث میشود عرق از سر و رویتان سرازیر شود؟ اگر چنین است، بدانید که تنها نیستید، همه حتی از تصور سخنرانی در مقابل یک جمع وحشتزده میشوند.
اما واقعیت این است که اگر بخواهید در اجتماع به موفقیت برسید یا حتی اگر به رتبهٔ بالایی در اجتماع رسیده باشید، باید بتوانید که در مقابل جمع سخنرانی کنید اما مجبور نیستید همیشه ترس از سخنرانی را با خود به اینور و آنور بکشانید. با 7 استراتژی میتوانید بر ترس خود غلبه کنید و درنهایت به سخنرانی حرفهای تبدیل شوید. در ادامه با ما همراه شوید تا با کتاب بدون ترس سخنرانی کن و این استراتژیهای کاربردی آشنا شوید.
«وضعیت شما در حال حاضر هر چه باشد، من درکتان میکنم. من حتی برای سخنرانی مقابل چند نفر هم خیس عرق میشدم، عصبی میشدم و حالت تهوع داشتم. اما حالا میتوانم مقابل هزاران نفر سخنرانی کنم و مخاطبان کودک و نوجوان را درگیر کنم. من به شما قول میدهم که شما هم میتوانید این کار را انجام دهید. شما هم میتوانید بدون ترس سخنرانی کنید. بیشتر از این منتظر نباشید تا معجزهای رخ دهد، که هفته تبدیل به ماه، به سال، به دهه و یک عمر شود. اجازه ندهید همان دشمن قدیمی زندگی و لذت سخنرانی را از شما برباید، دست به اقدام بزنید و در مورد آن کار بکنید.»
1,250,000
معرفی کتاب بدون ترس سخنرانی کن
چطور برخی از مردم بدون اضطراب سخنرانی میکنند و حتی سخنرانیهایشان در شبکههای اجتماعی بازدید میلیونی دارد؟ آیا آنها سخنران به دنیا میآیند؟ مسلما نه! پس با کمک چه راهکارهایی یا چه استراتژیهایی به اینجا رسیدهاند که میتوانند با مهارت و بدون استرس و نگرانی سخنرانی کنند؟
مایک اکر در کتاب بدون ترس سخنرانی کن، استراتژیهای پیشرفتهای برای تسلط بر سخنرانیکردن در جمع ارائه کرده است. بنابراین با مطالعهٔ این کتاب شما ۷ استراتژی را یاد خواهید گرفت و میتوانید از همین امروز این استراتژیها را تمرین کنید. این استراتژیها به شما دیدگاه جدیدی میدهند و شما را آماده میکنند تا بتوانید کمکم اعتمادبهنفس کافی را برای سخنرانی بهدست آورید. با اجرای استراتژیهای این کتاب، ترس شما محو خواهد شد.
استراتژیهای مایک اکر
استراتژی اول:
زخمتان را پیدا کنید و آن را تمیز کنید. سعی نکنید ترس خود از سخنرانی در جمع را با یک چسب زخم بپوشانید. این راهحل به هیچعنوان جواب نخواهد داد. در عوض، پوشش زخمتان را بردارید و زخمتان را تمیز کنید. بفهمید که چرا حین سخنرانی عصبی هستید و با آن کنار بیایید.
استراتژی دوم:
بدترین را تصور کنید. تصور کنید که همهچیز در سخنرانیتان اشتباه پیش میرود و این یک فاجعه است. از قبل نحوهٔ برخورد با احساسات خود را در نظر بگیرید و اوضاع را کنترل کنید.
استراتژی سوم:
خودت باش و در خودت رشد کن. بپذیرید که سخنرانی خود را به گونهای ایراد خواهید کرد که با شخصیتتان همسو باشد و با آن راحت باشید. از این ویژگی به عنوان بخشی جداییناپذیر از سخنرانی خود استفاده کنید.
استراتژی چهارم:
ابتدا صحبت کردن را با یک نفر شروع کنید. به خودتان یادآوری کنید که جمعیت درواقع فقط تعداد زیادی از افراد است. در صورت امکان، با تعدادی از کسانی که میخواهید مقابلشان سخنرانی کنید آشنا شوید و سپس روی صحنه بروید و خطاب به همان تعداد که میشناسید صحبت کنید.
استراتژی پنجم:
قضیه شما نیستید. افراد حاضر در سالن، اصلاً آنقدر که فکر میکنید به شما و نحوهٔ سخنرانیتان اهمیت نمیدهند. حتی وقتی صحبت میکنید آنها به شما فکر نمیکنند پس خیالتان راحت باشد. بدون نگرانی به حرف زدن خود ادامه دهید.
استراتژی ششم:
قدرت خود را دستکم نگیرید. سعی نکنید هنگام صحبت کردن از دست احساسات منفی خود خلاص شوید. در عوض، استرستان را بهکار بگیرید تا بتوانید به یک نتیجهٔ مثبت برسید. این یک هدف ارزشمند است.
استراتژی هفتم:
در لحظه حضور داشته باشید. حین سخنرانی از هر فرصتی که به دست میآورید لذت ببرید. به جای نگرانی در مورد اشتباهاتی که ممکن است رخ بدهد، در لحظه باشید و از سخنرانی خود لذت ببرید و آنوقت میتوانید به راحتی و بدون ترس سخنرانی کنید.
بخشی از کتاب بدون ترس سخنرانی کن:
«یکی از این سناریوها را تصور کنید (بهتر است بگویم به یاد آورید): از شما درخواستش ده که در یک عروسی چند کلمهای صحبت کنید. لازم است که در حیطۀ دانش خودتان ارائهای داشته باشید. شرکت شما توسعه یافته و میخواهید ایدهای برای افزایش سهام ارائه دهید. میخواهید کنفرانس و یا سخنرانی داشته باشید. چه اتفاقی رخ میدهد؟ شما مضطرب میشوید. عرق میکنید. دلتان آشوب میشود. میخواهید بالا بیاورید. نگرانی شما باعث پریشانیتان میشود. دلتان می خواهد که سخنرانی را رها کرده و فرار کنید، اما نمیتوانید باید بروید و جلوی آن همه آدم سخنرانی کنید. اگر شما سخنرانیای در پیش دارید، پس باید با ترس شمارۀ یک آمریکا (حتی قبل از مرگ) روبهرو شوید. بله درست متوجه شدید. صحبت در جمع به عنوان ترس شمارۀ یک آمریکا ردهبندی شده است. برای شما هم صادق است؟ ترجیح میدهید بمیرید تا اینکه مجبور باشید در یک جمع سخنرانی کنید؟ اگر شما هم موقع سخنرانی احساس اضطراب، ترس و نگرانی میکنید بدانید که تنها نیستید بلکه صدها، هزاران، درواقع میلیونها نفر دیگر هم همین حس را دارند. و همه روزه من به تعدادی از آنها کمک میکنم که به این ترس غلبه کنند. مجبور نیستید که این ترس را تا ابد با خود داشته باشید.»
دربارهٔ مایک اکر
مایک اکر مربی ارتباطات اجرایی، نویسنده و سخنران است و بیش از 20 سال سابقه در زمینۀ سخنرانی، توسعۀ رهبری و مدیریت سازمانی دارد. مایک برای اصالت، شوخطبعی و سخنرانیهای جذاب خود مشهور است. او در تقویت آگاهی شخصی و سازمانی تخصص دارد و به مخاطبانش کمک میکند تا مسیر رشد شخصی خود را ایجاد کنند. افراد با استفاده از رویکرد جدی، آگاهانه و جامع او توانستهاند بین کار و زندگی شخصی خود تعادل ایجاد کنند. تخصص اکر در ارتباطات و رهبری باعث جذب سیاستمداران، کارآفرینان دنیای تجارت، رهبران آموزشی و مدیران اجرایی شده است.
او در مدارس خصوصی اسپانیایی زبان در مکزیک آموزش دیده و در مسابقات مناظرۀ کالج ملی و کلاسهای کارشناسی ارشد رهبری فرهنگی شرکت داشته و گواهینامۀ مربیگری خود را اخذ کرده است. در سال 2014 مایک رئیس هیئت مدیرۀ یک سازمان غیرانتفاعی بینالمللی شد و اکنون برای کمک به رهایی کودکان از فقر در سنگال و مکزیک فعالیت میکند و تاکنون به ساخت مدارس بسیاری در این کشورها کمک کرده است.
اگر دوست دارید بیشتر در مورد سخنرانی و فن بیان اطلاعات کسب کنید، مقالهٔ سیبوک دربارهٔ تقویت فن بیان را بخوانید. سخنرانی... بسیاری از مردم با آن مشکلی ندارند اما این موضوع کابوس برخی دیگر است و حتی فکر کردن به آن عرق سردی بر تن آنها مینشاند. شما جزو کدام دسته هستید؟ سخنرانی کردنتان چطور است؟ اگر ترس از سخنرانی دارید از چه راهی به آن غلبه کردهاید؟
نظرتان را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.